Close
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Showing results 1 to 10 of 24

Hybrid View

  1. #1

    Default Debugging Disconnects

    All, is there a way to debug what is causing my disconnects on login?

    I have a 5x team that I have setup and the game launches fine. However, when I load all of them into the game, the loading bar fills all the way up, the character logs in and then I randomly have a slot disconnect. I then have to repeat the login process for that slot. After I get everyone in barring the disconnects, I have no issues with disconnects after that.

    I have tried:

    • Logging all toons in at once
    • Logging each slot in one at a time


    I am not sure what else to try or what to look for to try and debug this disconnection issue which has been bugging me.

    Thanks, for any and all help!



    Profile: https://pastebin.com/XutauBCA
    Xalanor: Prot Paladin, Aurorae: Resto Shaman, Khaelan|Trixae|Xercaes: Frost Mage x3

  2. #2

    Default

    Are you using anything like Jamba quest tracker? I noticed myself that when I logged with a page full of daily quests I'd relog and 2 or 3 instances would disconnect after logging in but then would be fine once the quest tracker finished working.

    My guess is it frontloads too many requests to the server and the instances get kicked. Maybe anecdotal but you could try disabling that and see if it fixes the issue.

  3. #3

    Default

    Good idea MadMilitia, I'll try that. If not, I'll try some other things or just deal with it.

    Appreciate the help.
    Xalanor: Prot Paladin, Aurorae: Resto Shaman, Khaelan|Trixae|Xercaes: Frost Mage x3

  4. #4
    Member JohnGabriel's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Seattle Washington, USA
    Posts
    2272

    Default

    You can sit at the character select screen without logging in proper and the disconnects still happen.

    I don't think there is anything we can do. Its relatively minor as far as annoyances go so we just deal with it and someday Blizzard might accidentally fix it while working on something else.

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by JohnGabriel View Post
    You can sit at the character select screen without logging in proper and the disconnects still happen.

    I don't think there is anything we can do. Its relatively minor as far as annoyances go so we just deal with it and someday Blizzard might accidentally fix it while working on something else.
    Just noticed this yes. It seems independent of addons now that I look again.

  6. #6

    Default

    Have had the same issue as well. I've just been "dealing with it" as well. Since it only happens when you first log in. I figured it was an addon but thats interesting it gives you the boot at the character select screen as well.

  7. #7

    Default

    If it is WOW51900319 Error Code you all getting - I have that too - https://eu.battle.net/support/en/article/112213

    Some have there Max background FPS set to 30 and Max Forground FPS set to 60 - and that fix the problem for them.

    Isboxer do overrite this setteings and set them back to 0 in your .WTF file if you let Isboxer control your FPS on swap.

    SET maxfps "0"
    SET maxfpsbk "0"

    (Are they new as they are last in my .WTF file and never seen them before ?)
    Eonar - EU

  8. #8
    Multiboxologist MiRai's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Winter Is Coming
    Posts
    6756

    Default

    Quote Originally Posted by Tin View Post
    If it is WOW51900319 Error Code you all getting - I have that too - https://eu.battle.net/support/en/article/112213

    Some have there Max background FPS set to 30 and Max Forground FPS set to 60 - and that fix the problem for them.

    Isboxer do overrite this setteings and set them back to 0 in your .WTF file if you let Isboxer control your FPS on swap.

    SET maxfps "0"
    SET maxfpsbk "0"

    (Are they new as they are last in my .WTF file and never seen them before ?)
    Using only the in-game limiters, I am still seeing a disconnect from time to time.
    Do not send me a PM if what you want to talk about isn't absolutely private.
    Ask your questions on the forum where others can also benefit from the information.

    Author of the almost unknown and heavily neglected blog: Multiboxology

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by MiRai View Post
    Using only the in-game limiters, I am still seeing a disconnect from time to time.
    Can only tell you that my experience is that after I changed to 60/30 FPS. I have no disconnect for over a week now, when I`m playing single player using the Blizzard launcher. But getting random disconnect when I`m using inner space as a launcher.
    Eonar - EU

  10. #10
    Multiboxologist MiRai's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Winter Is Coming
    Posts
    6756

    Default

    Quote Originally Posted by Tin View Post
    Can only tell you that my experience is that after I changed to 60/30 FPS. I have no disconnect for over a week now, when I`m playing single player using the Blizzard launcher. But getting random disconnect when I`m using inner space as a launcher.
    I understand, but there was also a period of 1-2 weeks where I didn't see any disconnects, and then, boom, they're back after 8.2 was released. I also only begin to receive the disconnects in the late afternoon, as people are coming home and logging in, further populating the servers. For example, today alone I've logged in 3-4 times as I level a new set of characters, and I haven't been disconnected yet, but I imagine when I log on later tonight, I will, once again, begin to receive disconnects upon logging in.

    So, it's probably safe to say that it's simply an issue with Blizzard's servers and some authentication change they made recently.
    Do not send me a PM if what you want to talk about isn't absolutely private.
    Ask your questions on the forum where others can also benefit from the information.

    Author of the almost unknown and heavily neglected blog: Multiboxology

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •