Close
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Showing results 1 to 10 of 24
  1. #1

    Default Debugging Disconnects

    All, is there a way to debug what is causing my disconnects on login?

    I have a 5x team that I have setup and the game launches fine. However, when I load all of them into the game, the loading bar fills all the way up, the character logs in and then I randomly have a slot disconnect. I then have to repeat the login process for that slot. After I get everyone in barring the disconnects, I have no issues with disconnects after that.

    I have tried:

    • Logging all toons in at once
    • Logging each slot in one at a time


    I am not sure what else to try or what to look for to try and debug this disconnection issue which has been bugging me.

    Thanks, for any and all help!



    Profile: https://pastebin.com/XutauBCA
    Xalanor: Prot Paladin, Aurorae: Resto Shaman, Khaelan|Trixae|Xercaes: Frost Mage x3

  2. #2

    Default

    Are you using anything like Jamba quest tracker? I noticed myself that when I logged with a page full of daily quests I'd relog and 2 or 3 instances would disconnect after logging in but then would be fine once the quest tracker finished working.

    My guess is it frontloads too many requests to the server and the instances get kicked. Maybe anecdotal but you could try disabling that and see if it fixes the issue.

  3. #3
    Member JohnGabriel's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Seattle Washington, USA
    Posts
    2223

    Default

    You can sit at the character select screen without logging in proper and the disconnects still happen.

    I don't think there is anything we can do. Its relatively minor as far as annoyances go so we just deal with it and someday Blizzard might accidentally fix it while working on something else.

  4. #4

    Default

    Good idea MadMilitia, I'll try that. If not, I'll try some other things or just deal with it.

    Appreciate the help.
    Xalanor: Prot Paladin, Aurorae: Resto Shaman, Khaelan|Trixae|Xercaes: Frost Mage x3

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by JohnGabriel View Post
    You can sit at the character select screen without logging in proper and the disconnects still happen.

    I don't think there is anything we can do. Its relatively minor as far as annoyances go so we just deal with it and someday Blizzard might accidentally fix it while working on something else.
    Just noticed this yes. It seems independent of addons now that I look again.

  6. #6

    Default

    Have had the same issue as well. I've just been "dealing with it" as well. Since it only happens when you first log in. I figured it was an addon but thats interesting it gives you the boot at the character select screen as well.
    Sargeras - Alliance

  7. #7

    Default

    If it is WOW51900319 Error Code you all getting - I have that too - https://eu.battle.net/support/en/article/112213

    Some have there Max background FPS set to 30 and Max Forground FPS set to 60 - and that fix the problem for them.

    Isboxer do overrite this setteings and set them back to 0 in your .WTF file if you let Isboxer control your FPS on swap.

    SET maxfps "0"
    SET maxfpsbk "0"

    (Are they new as they are last in my .WTF file and never seen them before ?)
    Eonar - EU

  8. #8
    Member Ughmahedhurtz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North of The Wall, South of The Line
    Posts
    7068

    Default

    What region? EU, US, etc.
    Do you guys all have an authenticator attached? (phone or fob)
    Do you have SMS Protect enabled?
    Are your accounts all on the same battle.net account or across multiple emails?
    Are you playing through a proxy? (wtfast counts as a proxy)
    Are you using wireless, native ethernet, or USB-to-ethernet adapter?
    What ISP and type (cable/dsl/fiber/LAN) are you using?
    What OS are you running?
    Any antivirus apps installed (aside from Windows Defender if you're Win10)?

    Probably more but the above are usually the most relevant in showing some clustering of data points. I'd ask about datacenter/routing but I'm not sure how to figure that out anymore as it's been years since I've had any of those issues.
    Now playing: WoW (Garona)

  9. #9

    Default

    the fps has nothing to do with disconnect (well unless your fps drops below 10 I guess)
    5,8 boxing wow with DynamicBoxer for isboxer, give it a try!
    (was 8 Boxing Wow with HotKeyNet)
    Boxers welcome on Classic US PVP PST Servers: Whitemane Alliance and Fairbanks Horde
    Streaming on twitch.tv/MooreaTv

  10. #10
    Member Ughmahedhurtz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North of The Wall, South of The Line
    Posts
    7068

    Default

    Quote Originally Posted by Moorea View Post
    the fps has nothing to do with disconnect (well unless your fps drops below 10 I guess)
    Heh, I've set my background fps to 5 before with more or less no ill effects aside from breaking follow pretty often.
    Now playing: WoW (Garona)

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •