View Full Version : Looking for a simple way to make a follow/assist macro
afost69
10-01-2013, 06:56 PM
So finally figured out how to write my own script and what not but now I want to make a macro on my slave that:
1) puts slave on follow
2)makes my slave assist my master and pull up the masters target.
for now I am just tabbing so the are on the same target and having jambs auto follow after combat.
also hopping someone can describe how to write some simple casting macros
EaTCarbS
10-01-2013, 07:17 PM
/assist main
/cast spell
afost69
10-01-2013, 09:07 PM
/assist main
/cast spell
okay well ell I don't understand how to make a macro that has them follow then auto assist the mains target
JohnGabriel
10-01-2013, 09:13 PM
okay well ell I don't understand how to make a macro that has them follow then auto assist the mains target
Is this for WoW?
/follow charactername
/assist charactername
You can also do things like
/follow Party1
and it follows whoever is party leader.
Probably even easier ways to do that depending on the software you are using, such as IsBoxer.
afost69
10-01-2013, 09:42 PM
Is this for WoW?
/follow charactername
/assist charactername
You can also do things like
/follow Party1
and it follows whoever is party leader.
Probably even easier ways to do that depending on the software you are using, such as IsBoxer.
I am using hotkeynet. Okay so I could do a macro like
/follow name
/assist name
and that's all?
afost69
10-01-2013, 09:45 PM
Also I just true that macro and my slave doesn't assist the master. Is there something in depth I'm not getting for the slave to target what the master targets?
MiRai
10-01-2013, 10:39 PM
Also I just true that macro and my slave doesn't assist the master. Is there something in depth I'm not getting for the slave to target what the master targets?
No. What everyone else in this thread has said is as easy as it is. If you need help with a macro then you need to post it because it sounds like you're writing it incorrectly.
If you don't know what macros are, then you should brush up on them:
http://wowpedia.org/Making_a_macro
EDIT: Just saw you are using HKN. If that's the case, then you should also paste your script.
EaTCarbS
10-02-2013, 12:17 AM
http://youtu.be/jNe1ZQbOGRE
Khatovar
10-02-2013, 12:42 AM
Also I just true that macro and my slave doesn't assist the master. Is there something in depth I'm not getting for the slave to target what the master targets?
Start with the Newbies Guides. Guide 1 (http://www.dual-boxing.com/threads/36955-Newb-s-Guide-to-Multiboxing-Start-here-if-you-are-brand-new-to-Multiboxing) - Guide 2 (http://www.dual-boxing.com/threads/46393-Khat-s-Newbie-Guide-for-Multiboxing-Vol-2).
afost69
10-02-2013, 02:19 AM
Start with the Newbies Guides. Guide 1 (http://www.dual-boxing.com/threads/36955-Newb-s-Guide-to-Multiboxing-Start-here-if-you-are-brand-new-to-Multiboxing) - Guide 2 (http://www.dual-boxing.com/threads/46393-Khat-s-Newbie-Guide-for-Multiboxing-Vol-2).
lol trust me read way more than just the beginner guide. I'm past learning how to use the HKN program and already rewrote some of my script. I have tried probably ten macros trying to have the slave target the masters target. I created a follow macro and am using jamba for after combat follow. Just CAN NOT get the slave to go from targeting nothing to targeting what wow1 is. Idk if I'm not being clear. But I'll read up on making macros and maybe someone will have the follow assist macro help. Do I need to mouse click with oem3 pressed and click the follow/assist macro while targeting something to get slave to assist?!?!?
and I am using HKN sample script: two wows on one PC
So I have tried a macro like
/follow party1
/assist party1
that didn't work at all trying to cast on same target. So like I said for now I just hit tab so the master and slave both shift to closest enemy
Also eatcarbs posted
/assist name
/cast spellname
so would I have to for say know where that macro is in slaves action bar and hit that hokey after I'm in combat?!
Khatovar
10-02-2013, 03:29 AM
Also eatcarbs posted
/assist name
/cast spellname
so would I have to for say know where that macro is in slaves action bar and hit that hokey after I'm in combat?!
Do I need to mouse click with oem3 pressed and click the follow/assist macro while targeting something to get slave to assist?!?!?
and I am using HKN sample script: two wows on one PC
No, you should be manually pressing the key that has the follow macro on it on your slave account. Clicking is generally not used for activating spells, abilities or macros. Clicking is usually restricted to actions like dropping AOE Reticules, using portals and the like.
Really, we can guess all we want about what's going on, but you aren't really providing enough information to troubleshoot with. The problem could lie anywhere between your HotKeyNet script to your macro.
1. Post your script, masking any personal information {passwords, account IDs}.
2. Post your macros exactly as they are written in the game.
3. Post what HotKeyNet says when you press the key you are trying to use to get your slave to activate the macro. It is the big window in HotKeyNet that says "Actions on this PC." Ensure that the "Show" box is checked.
When posting, be sure to wrap each step in code tags [ code][/ code] so it is easier to read {remove the spaces between the brackets}. Also, please do not spam responses. There is a multiquote option at the bottom of every post right next to the "Reply with Quote" button. It looks like a Chat Bubble with Quotes in it next to a Plus sign.
afost69
10-02-2013, 06:15 PM
No, you should be manually pressing the key that has the follow macro on it on your slave account. Clicking is generally not used for activating spells, abilities or macros. Clicking is usually restricted to actions like dropping AOE Reticules, using portals and the like.
Really, we can guess all we want about what's going on, but you aren't really providing enough information to troubleshoot with. The problem could lie anywhere between your HotKeyNet script to your macro.
1. Post your script, masking any personal information {passwords, account IDs}.
2. Post your macros exactly as they are written in the game.
3. Post what HotKeyNet says when you press the key you are trying to use to get your slave to activate the macro. It is the big window in HotKeyNet that says "Actions on this PC." Ensure that the "Show" box is checked.
When posting, be sure to wrap each step in code tags [ code][/ code] so it is easier to read {remove the spaces between the brackets}. Also, please do not spam responses. There is a multiquote option at the bottom of every post right next to the "Reply with Quote" button. It looks like a Chat Bubble with Quotes in it next to a Plus sign.
//================================================== ==============
// SAMPLE SCRIPT FOR TWO WOW'S ON ONE PC
//
// Instructions: Copy this entire script (all the blue writing
// on gray background including comments). Save it in a file.
// Load it into HotkeyNet.
//
// Toggle the scroll lock key to turn hotkeys off and on. (You
// can change this if you want, just like you can change
// everything else with HotkeyNet.)
//
// Requires HotkeyNet build 147 or higher.
//
// For more info, go to www.hotkeynet.com (http://www.hotkeynet.com)
//================================================== ==============
//-----------------------------------------------------------
// PRESS CTRL R TO RENAME WOW'S IF YOU LAUNCH THEM MANUALLY
//-----------------------------------------------------------
<Hotkey CapslockOn Ctrl R>
<SendPC local>
<RenameWin "World of Warcraft" WoW1>
<RenameWin "World of Warcraft" WoW2>
//-----------------------------------------------------------
// SUBROUTINE TO LAUNCH AND RENAME A COPY OF WOW.
//-----------------------------------------------------------
<Command LaunchAndRename>
<SendPC %1%>
<Run "c:\Program Files\World of Warcraft\WoW.exe">
<RenameTargetWin %2%>
//-----------------------------------------------------------
// HOTKEY TO LAUNCH AND RENAME BOTH WOW'S.
//-----------------------------------------------------------
<Hotkey CapsLockOn Alt Ctrl L>
<LaunchAndRename Local WoW1>
<LaunchAndRename Local WoW2>
//-----------------------------------------------------------
// DEFINE MAIL LABELS FOR SENDING KEY STROKES
//-----------------------------------------------------------
<Label w1 Local SendWinM WoW1>
<Label w2 Local SendWinM WoW2>
//-----------------------------------------------------------
// DEFINE HOTKEYS FOR ALL KEY COMBINATIONS THAT WILL GET
// SENT TO BOTH WOWS. ADD MORE KEY COMBO'S IF YOU WANT.
//-----------------------------------------------------------
<Hotkey CapsLockOn 0-9, Plus, k, Minus, F1-F4, oem4, oem6, Tab, Space; CapsLockon shift 0-9, Plus, k, Minus, F1-F4, oem4, oem6>
<SendLabel w1, w2>
<Key %Trigger%>
//-----------------------------------------------------------
// DEFINE MOVEMENT KEYS THAT WILL GET SENT TO BOTH WOW'S.
// ADD MORE KEYS IF YOU WANT.
//-----------------------------------------------------------
<MovementHotkey CapsLockOn up, down, left, right>
<SendLabel w1, w2>
<Key %Trigger%>
//-----------------------------------------------------------
// BROADCAST MOUSE CLICKS. HOLD DOWN OEM3 (ON U.S. KEYBOARDS,
// THAT'S THE SQUIGGLE KEY IN UPPPER LEFT CORNER) WHEN YOU
// WANT TO BROADCAST.
//-----------------------------------------------------------
<UseKeyAsModifier Oem3>
<Hotkey CapsLockOn Oem3 LButton, MButton, RButton, Button4, Button5>
<SendLabel w1, w2>
<ClickMouse %TriggerMainKey%> So all I need to know is if I put the assist macro that EatCrabs posted on my "slaves" action bar in for say hotkey slot 5 and click five in my master window after attacking so that my "slave" will target the "master's" target?
afost69
10-02-2013, 06:30 PM
srry one more post just to let you know..no worries I got the macro. It was kind of what I was trying to ask the whole time. So for anyone else wondering how do I do a assist macro all you have to do is put the /assist party1 macro on a hotkey that casts a spell on your "master"
Khatovar
10-03-2013, 12:08 AM
srry one more post just to let you know..no worries I got the macro. It was kind of what I was trying to ask the whole time. So for anyone else wondering how do I do a assist macro all you have to do is put the /assist party1 macro on a hotkey that casts a spell on your "master"
That's explained in the Newbie's Guide in post 4 (http://www.dual-boxing.com/threads/36955-Newb-s-Guide-to-Multiboxing-Start-here-if-you-are-brand-new-to-Multiboxing?p=322299&viewfull=1#post322299).
vBulletin® v4.2.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.